Tiede edellä Facebookissa

perjantai 5. huhtikuuta 2019

Jos arvostat tiedettä, äänestät tiedettä


Vaaleissa valitaan kansanedustajat määrittämään maan suuntaa ainakin seuraavan neljän vuoden ajaksi.  Kuten titteli kertoo, niin kansanedustajat edustavat juuri sitä kansaa, joka heidät on eduskuntaan äänestänyt. Siten on tärkeää, että jokainen antaa äänensä sille ehdokkaalle, jonka katsoo parhaiten edistävän itselleen tärkeimpiä arvoja ja asioita.

Tiede ja sivistys ovat itselleni tärkeitä itseisarvoja, mutta sen lisäksi uskon vahvasti, että ne tarjoavat ratkaisun tärkeimpiin yhteiskunnallisiin ongelmiin ja auttavat varsinkin tulevaisuuden ongelmiin varautumiseen. Esimerkkeinä taloustiede ja kansantaloustiede auttavat meitä ymmärtämään talouden syy-seuraussuhteita; lääketiede auttaa jokaista meitä henkilökohtaisesti ja ylläpitää kansanterveyttä joka tärkeää myös kilpailukyvyllemme; luonnontieteet ja tekniikan tutkimus ratkaisevat globaaleja yhteiskunnallisia ongelmia kuten ilmastonmuutosta ja tuottavat taloudellista kilpailukykyä.

Jos ylläolevat asiat ovat tärkeitä sinulle ja uskot siihen, että tieteeseen panostaminen on tärkeä osa tulevaisuuden haasteidemme ratkaisua, niin kehotan tarkastamaan ehdokkaasi vaaliteesit. Jos sieltä ei löydy sanoja; tiede, tutkimus, tiedepolitiikka tai yliopistot niin on erittäin epätodennäköistä, että ehdokkaasi tulee vahvasti toimimaan tieteen puolesta. Kaikki puhuvat koulutuksesta, mutta hyvin harvat tieteestä. On siis tärkeää tiedostaa minkä puolesta antaa ainoan äänensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poimintoja

Metusalemista, sikamarkkinoista ja tiedepolitiikan rohkeudesta

Rohkeat tieteelliset avaukset uudistavat yhteiskuntaa ja avaavat uusia mahdollisuuksia niin ympäröivän maailman tarkempaan...